nieuws

RET past dienstregeling verder aan; minder trams, bussen en metro's

De RET schaalt de dienstregeling vanaf maandag verder af. Dan rijden bus, tram en metro nog minder. Het gaat om 50 tot 60 procent van de normale bezetting. Het Rotterdams openbaar vervoersbedrijf reed deze week nog met 80 procent van het materieel.
De veranderingen hebben vooral gevolgen voor de vroege en de late reiziger. De dienstregelingen voor bus en metro starten van maandag tot en met zaterdag om 06:00 uur. De tram begint alle dagen op dat tijdstip. De metro's houden wel de maximale lengte, zodat iedereen zich over het voertuig kan verspreiden.
's Avonds stopt het vervoer eerder. Tram en metro rond 23:59 uur en de bus om 00:30. De RET verwacht dat dit geen problemen oplevert voor reizigers. Het bedrijf zegt dat deze maatregelen voorlopig in stand worden gehouden.
Bij de metro worden ook lijnen samengevoegd. Zo pendelt metrolijn A alleen nog tussen Graskruid en Binnenhof. Daarnaast is de weekendmetro voor mensen in het uitgaansleven geschrapt. Ook de BOB-bus rijdt niet meer.

Nog maar een kwart

De RET neemt de maatregelen, omdat de afgelopen dagen steeds minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Inmiddels gaat het nog om een kwart van het normale aanbod.
"Dit zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen", zegt RET-directeur Maurice Unck. "Met deze dienstregeling stemmen we ons aanbod af op de sterk afgenomen vraag. Ook kunnen we mensen, die aangewezen zijn op het openbaar vervoer, nog gebruik van laten maken. Daarnaast vangen we de uitval onder ons personeel op. Ik heb grote bewondering voor hoe zij hun werk in deze lastige omstandigheden blijven doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl