nieuws

Krimpense supermarkt gaat uur eerder open voor ouderen

De Krimpense Jumbo in het winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel gaat zes dagen in de week een uur eerder open voor ouderen van boven de 60 jaar.
"Wij constateren veel angst onder ouderen om besmet te raken en zo kunnen ze op een rustiger moment zelf nog een boodschapje bij ons te komen doen", zegt filiaalhouder Arnold de Jongste.
"Wij vinden het enorm belangrijk dat de kwetsbare groep uit de samenleving een uurtje kan shoppen, zonder al te veel mensen om zich heen. In ieder geval zonder jonge mensen."
Het initiatief voor het extra uurtje tussen 07:00 uur en 08:00 uur wordt door het winkelend publiek aangemoedigd. Vrijwel alle schappen in de supermarkt zijn vol, op toiletpapier en sommige vriesvakken na. "We hopen het einde van de week weer helemaal bevoorraad te zijn."
Naast het aanbod op peil houden, heeft de supermarkt het ook druk met extra hygiënemaatregelen: een kuchscherm bij kassa's, schoonmaken van karretjes en mandjes en lijnen op de grond voor het bewaren van afstand tussen het winkelend publiek.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier