nieuws

De eieren zijn op! Ook het platteland voelt de coronacrisis

Niet alleen bij de supermarkten wordt er gehamsterd: ook bij de kraampjes aan huis op het platteland is het erg druk. Zo zijn de eieren van Wijnie de Jong uit Oud-Alblas al op: "Omdat de mensen soms vijf tot zeven dozen tegelijk meenemen. Dat hoeft echt niet."
De kippen kunnen de productie niet bijhouden, vertelt De Jong. "Als mensen elke dag een doosje eieren komen halen, dan is dat ook goed", legt ze uit. "Hamsteren is écht niet nodig!"
Haar kippen leggen zo'n zestig eitjes per dag. Het stalletje is haar hobby maar ze heeft er nu even haar handen aan vol. Toch wil ze laten weten dat iedereen welkom is, als ze maar niet komen hamsteren.
De tekst gaat verder onder de foto.

Online kaas bestellen

Marijke Booij, die in Streefkerk een kaasboerderij heeft, zag haar handel instorten nadat de horeca moest sluiten en de toeristen door de corona-uitbraak wegblijven.
Ze heeft haar oude webshop afgestoft en zet daar nu volop op in. "Sommige mensen kunnen of gaan liever de deur niet uit", vertelt ze. De strategie werpt nu al haar vruchten af. Steeds meer mensen bestellen de kaas online. Deze online kaasliefhebbers komen overal vandaan: van Rotterdam tot Gorinchem. "Dat vind ik mooi en daar ben ik blij mee."
De tekst gaat verder onder de foto.

Praatje

Het is niet zo dat mensen bergen kaas moeten bestellen, wil Marijke het thuis komen bezorgen. Zelfs oudere dames die normaal een paar plakjes kaas komen halen, krijgen de kaas nu thuisbezorgd. "Ook gewoon voor een praatje! Daar hebben mensen behoefte aan."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl