nieuws

Erasmus MC heropent gesloten deel ziekenhuis vanwege coronavirus

Het Erasmus MC in Rotterdam heeft een gebouw, dat op de nominatie om gesloopt te worden stond, tijdelijk omgebouwd om de capaciteit te verhogen. In het pand komen 76 bedden te staan voor de 'reguliere zorg'. Daardoor kan er in de rest van het complex ruimte worden gemaakt voor coronapatiënten.
Het gaat om het zogeheten Ad-gebouw, dat langs de Westzeedijk zit. Delen van de tweede, derde en vierde verdieping zijn nu vrijgemaakt om patiënten op te vangen. Welke afdelingen daar gaan komen is nog niet geheel duidelijk.
De afgelopen twee weken is er hard gewerkt om het gebouw gereed te krijgen. Binnen enkele dagen worden de kamers in gebruik genomen. Er komen kamers voor drie en vier patiënten en een enkele éénpersoonskamer.

Ikazia

Ook het Ikazia Ziekenhuis is bezig om de capaciteit te vergroten. De nieuwe kinderafdeling wordt eerder geopend. "Dit wordt een extra afdeling voor spoedeisende hulp", legt een woordvoerder van het ziekenhuis uit. "Er komt voor het ziekenhuis een stel portacabins te staan, dat dienst zal doen als triage-afdeling. Daar worden de mensen doorgestuurd naar een van de afdelingen voor spoedeisende hulp."
Daarbij is het de bedoeling dat één van de twee afdelingen bedoeld is voor corona-patiënten en één voor de andere zorg. Wanneer die afdeling in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier