nieuws

Ouderenbond ANBO: boodschappenuurtje voor ouderen werkt averechts

Ouderenbond ANBO heeft geen goed woord over voor het initiatief van supermarkten om tussen 7 en 8 's ochtends open te gaan voor ouderen. Volgens de bond is het stigmatiserend en worden ouderen beperkt in hun vrijheid.
Liane den Haan directeur van de ouderenbond vindt het wel een sympathiek idee van de supermarkten, maar "het werkt toch averechts".
Ouderen die niet tijdens het speciale boodschappenuurtje naar de supermarkt gaan, worden door het andere winkelpubliek bovendien grof bejegend, zegt Den Haan. "Er wordt gezegd: jullie moeten van 7 tot 8, dit is onze tijd, dus oprotten! Dat is de taal die wordt gebruikt. We hebben huilende mensen aan de telefoon gehad."
Veel ouderen vinden het een slecht idee, hoort De Haan. De ANBO zou liever zien dat de openingstijden van supermarkten verruimd werden. "Zodat het publiek langer boodschappen kan doen en er op alle tijdstippen minder mensen in de winkels zijn. Verder zouden de boodschappenservices gereserveerd moeten worden voor mensen die echt niet naar de winkel kunnen, mensen die ziek kwetsbaar of mobiel beperkt zijn. Die krijgen nu hun boodschappen niet bezorgd."
De bond overlegt met de supermarkten over alternatieve acties voor mensen niet naar de winkel kunnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl