nieuws

Oproep: Kom niet naar vakantieparken op Voorne-Putten en Flakkee

© archief
Gemeenten op Voorne-Putten en Flakkee roepen recreanten op voorlopig niet naar vakantieparken, campings en jachthavens te komen. De plekken worden niet verplicht gesloten, maar bezoekers krijgen wel het dringende advies weg te blijven.
Dat is besloten door de burgemeesters van Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee. "Vanwege het coronavirus heeft het kabinet verschillende maatregelen genomen om het aantal besmettingen te vertragen. Het moet voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd gebruik moeten maken van het zorgsysteem", schrijven de gemeenten over de afweging om bezoek te ontraden. Op die manier komen minder mensen met elkaar in contact.
Lees meer: Recreatieoord Hoek van Holland sluit vanwege coronaDe gemeente Rotterdam besloot vrijdag om Recreatieoord Hoek van Holland vanaf zaterdag wel helemaal te sluiten. Het park gaat dicht tot zeker 6 april omdat Rotterdam een extra toeloop verwacht nu andere recreatiegebieden in Nederland steeds vaker gesloten zijn.
De Rotterdamse maatregel had behoorlijk wat boze reacties tot gevolg van gebruikers van het park. Die vinden dat het nu eigenlijk gevaarlijker is in de drukke stad dan in huisjes.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier