nieuws

Extreme drukte bij afvalbrengstations in onze regio

De gemeente Rotterdam waarschuwt voor grote drukte, zaterdag, bij de afvalbrengstations. "Mensen moeten rekening houden met lange wachttijden", zegt woordvoerder Brigitta Moratis. "We zetten verkeersregelaars in, maar mensen moeten weten dat er lange wachttijden zijn."
Rotterdam is niet uniek in de drukte. Eerder werd ook al in de Drechtsteden vastgesteld dat er sprake is van topdrukte.
"Kom ook niet uit andere gemeenten naar Rotterdam", voegt Moratis eraan toe. "We kunnen jullie er echt niet bij hebben nu. En er wordt gecontroleerd waar je vandaan komt. Dus je wordt echt weggestuurd." In de loop van de zaterdagmorgen zijn er ook mensen weggestuurd.
Ook in Spijkenisse staan lange rijen voor de Stadswerf. Reinis laat weten dat het zo druk is, dat mensen beter een andere dag kunnen kiezen om langs te komen.

In andere plaatsen is de drukte zelfs zo groot dat de 'milieustraten' in de Albrandswaard dicht gaan. "Bewoners lijken de pandemie te gebruiken om hun huis en tuin eens flink op te ruimen", liet de gemeentelijke afvalbeheerder in de Albrandswaard eerder weten. Omdat er geen sprake meer was van een veilige situatie werd besloten dat vanaf maandag de afvalstations van Barendrecht en Rhoon te sluiten.

Lees meer:

In Rotterdam blijven de afvalbrengstations voorlopig wel open. "Maar we roepen bezoekers wel op voldoende afstand te houden."

Lees meer: