nieuws

IDFA biedt 300 gratis documentaires aan

De site van IDFA
De site van IDFA
Heb je Netflix al helemaal uitgekeken? Ben je een documentaire liefhebber? IDFA zet 300 documentaire gratis voor de kijkers online. Makers uit verschillende landen maken elk jaar documentaires welke verschijnen IDFA Festival. Er staan meer dan 7000 documentaires met verschillende genres en onderwerpen op de database tegen betaling.
Weet je niet waar je moet beginnen? Ik raad je deze drie documentaires aan:
1) I will marry the whole village
Een 48 jarige man uit het Servische dorp Gornji Mareijevan heeft een missie; meer dan 200 vrijgezellen naar de dorp te brengen. Het is geen makkelijke taak. Hij probeert de lokale autoriteiten en de media bij zijn zaak te betrekken. De film behandeld serieuze thema’s zoals, de vergrijzing van Europa, de ontvolking van het platteland en de eenzaamheid.
2) Laura en Anne 4 ever
Nadat Anne werd gediagnosticeerd met leukemie kwam Anne op het idee om een documentaire te maken over haar en haar vriendin Laura. Ze was ervan overtuigd dat ze het zou overleven, maar het lukte niet. Nu legt Laura uit wat Anne voor haar betekende en wat ze nog steeds betekent.
3) Mother of the unborn
Hanan is bekend in het dorp als ‘mother of the unborn’. Ze heeft een lieve man, maar nog niet de baby die ze altijd al heeft willen hebben. Deze Egyptische vrouw probeert al twaalf jaar moeder te worden. Volgens de dokter is haar baarmoeder te smal en heeft ze drie mislukte operaties ondergaan om de baarmoeder te vergroten. Ze heeft alles geprobeerd om haar droom waar te maken: rituelen, magie en bijgeloof.
Heb jij nog filmtips die wij echt moeten kijken?
Vind je dit item leuk en wil je meer zien? Blijf dan op de hoogte en volg ons op social media:
Instagram Facebook Youtube