nieuws

Oproep burgemeesters: kom niet naar het strand!

De burgemeesters van Rotterdam, Goeree-Overflakkee en Westvoorne roepen mensen op niet naar de stranden van Hoek van Holland, Oostvoorne, Ouddorp en Rockanje te komen. Afgelopen zaterdag was het op verschillende stranden druk, ondanks de coronamaatregelen.
Aan de kust van Hoek van Holland worden maatregelen genomen. Zo worden borden geplaatst en sturen agenten en handhavers mensen weg. Ook worden de parkeerplaatsen afgesloten.
Daarnaast worden papiertjes uitgedeeld met een oproep van burgemeester Aboutaleb: "Om het verspreiden van het Coronavirus te voorkomen vraag ik jullie dringend om het strand niet te bezoeken en jullie te houden aan de ‘anderhalvemeterregel’. We kunnen het verspreiden van het virus alleen met zijn allen tegengaan. Neem alstublieft jullie verantwoordelijkheid. Pas goed op elkaar. Ik reken op jullie."
Ook op de stranden in Westvoorne is het de laatste dagen erg druk, waardoor de landelijke maatregel om minimaal anderhalve meter afstand te houden niet wordt nageleefd. Daarom vraagt de gemeente iedereen met klem om thuis te blijven. "We begrijpen goed dat mensen juist in deze tijd graag onze stranden bezoeken, maar de volksgezondheid gaat nu voor", laat de gemeente weten.
Bij de toegangswegen richting de stranden van Rockanje en Oostvoorne worden automobilisten terug gestuurd door de politie.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl