Speciale huisartsenpost alleen voor 'coronapatiënten' in Schiedam

De Margriethal in Schiedam is vanaf nu een zogenoemde externe COVID-19-post. Patiënten uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die ervan verdacht worden besmet te zijn met het coronavirus, zullen voortaan daarheen worden gestuurd om te worden getest.

Mensen uit de Waterweggemeenten die denken dat ze besmet zijn, moeten eerst de huisarts bellen, ook 's nachts en in het weekend. Die kan hen doorsturen naar de tijdelijke huisartsenpost in de Margriethal. Patiënten kunnen dus niet zonder afspraak naar de hal komen. 

In de hal staan witte tenten waarin patiënten zullen worden onderzocht door een huisarts of assistente.

Afbeelding

Huisartsenpraktijken coronavrij houden

De coronalocatie is opgestart om de huisartsenpraktijken in de regio coronavrij te houden, zodat daar 'normale' patiënten behandeld kunnen blijven worden. 

"Het is van groot belang voor de gezondheid van iedereen - patiënten én huisartsen - dat mensen die misschien met het coronavirus zijn besmet, onderzocht worden op één locatie", zegt huisarts Ingeborg van der Geest uit Vlaardingen. "Ook om zuinig om te gaan met beschermingsmiddelen, die er echt te weinig zijn.

Burgemeester Cor Lamers van Schiedam: "Het aantal mensen dat aanklopt bij huisartsen neemt toe. Als gemeente werken we graag mee om de druk op de zorg te verlichten. De Margriethal is uitstekend geschikt te maken als externe huisartsenpost, zoals dat ook op andere plaatsen in het land gebeurt. Door er samen de schouders onder te zetten, hebben we dit in zeer korte tijd kunnen opzetten."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Schiedam
Deel dit artikel: