nieuws

De Nieuwe Nachtegaal in Charlois is van iedereen

ROTTERDAM - In de Rotterdamse wijk Charlois wordt hard gewerkt aan de renovatie van een voormalig verzorgingstehuis. Het moet een multifunctioneel centrum worden voor iedereen in de wijk.
Het project van Woonbron moet de samenwerking en integratie van verschillende groepen bevorderen.
Zo gaat BAVO Europoort er cliënten huisvesten die een psychiatrisch ziektebeeld hebben. Maar ook biljartvereniging Charlois zit er. Het is ook de bedoeling dat jongeren er stage kunnen lopen in bijvoorbeeld de horecagelegenheid die er in komt. Op dit moment wordt de renovatie ook door stagiaires gedaan. Ze worden begeleid door ‘De Grijze Bouwers', gepensioneerde bouwvakkers die niet achter de geraniums willen zitten.
Alle voorzieningen die in het gebouw komen, zoals een ontmoetingscentrum, fitnessruimte en kinderopvang moeten voor iedereen toegankelijk zijn. "We hebben de behoeften van omwonenden gecombineerd met de voorzieningen die nodig zijn voor andere doelgroepen." zegt Marten Treffers van Woonbron. "Zo kan een bewoner van BAVO straks biljarten met buurtbewoners en een buurtbewoner kan misschien weer iets betekenen in de dagbesteding. En de kunstenaars die er een atelier krijgen kunnen workshops verzorgen voor bewoners en omwonenden."
De Nieuwe Nachtegaal wordt nog deze zomer volledig in gebruik genomen.