Rijnmond Sport: Tips om fit te blijven en creatieve sporters bouwen eigen gym

Bewegen als medicijn tegen het coronavirus. Veel recreatieve sporters trekken er massaal op uit; vaak zonder afstand van elkaar te houden. In deze aflevering van Rijnmond Sport geeft krachttrainer Hans Kroon tips hoe je ook thuis fit kan blijven. Voor hockeykeeper Pirmin Blaak geen probleem: hij heeft thuis zelf een eigen gym ingericht.

Nu veel mensen thuis werken, bewegen we minder. "Toch is dat cruciaal voor ons immuunsysteem", meent Hans Kroon. De Rotterdammer begeleidt veel topsporters en ziet hen in deze tijd steeds creatiever worden. "Complete thuis-gyms worden er gebouwd. Wij hebben veel telefonische sessies momenteel of we werken via Skype. En het helpt als de omgeving wordt gestimuleerd om mee te doen."

Ook Pirmin Blaak heeft een eigen gym gebouwd. Zijn garage in Heinenoord is verbouwd tot een heuse sportschool. "Ik heb de afgelopen tijd Marktplaats volledig uitgespeeld", lacht de doelman van het Nederlands team en Oranje Rood. "Mocht het langere tijd duren, wat ik verwacht, kan ik in elk geval fit blijven."

Meer over dit onderwerp:
Sport Sport
Deel dit artikel:

Reageren