nieuws

Maasstad Ziekenhuis zet slimme apparatuur in bij coronapatiënten

© Rick Huijzer
Om patiënten die opgenomen zijn met het coronavirus goed te kunnen monitoren, gebruikt het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam slimme bloeddrukmeters en slimme pleisters.
De slimme apparatuur kan op afstand vitale waarden meten, zoals bloeddruk, saturatie, temperatuur, hartslag en ademhalingsfrequentie. Hierdoor zijn er minder infectierisico’s en zijn er minder beschermingsmiddelen nodig.
“Door continue monitoring van zieke patiënten verbeteren we de kwaliteit van zorg en de veiligheid van de patiënten,” aldus internist Iris Verberk.
Het Maasstad Ziekenhuis heeft inmiddels twee aparte afdelingen voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. De patiënten die daar liggen krijgen als het nodig is slimme apparatuur om hun gezondheidstoestand op afstand te kunnen beoordelen.
Dat levert volgens het ziekenhuis twee belangrijke voordelen op: verplegend personeel hoeft minder vaak de kamers in om de metingen met de hand te doen waardoor er meer tijd overblijft voor andere zorg én er zijn minder beschermingsmaterialen als beschermende jassen, brillen en maskers nodig.

Lees mee

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier