nieuws

Coronacrisis brengt mensen in Hoornaar dichter bij elkaar

Boodschappen voor ouderen en zieken in quarantaine mogen in Hoornaar achteraf worden betaald, zodat ook de jongste dorpelingen ze kunnen ophalen. Honden worden voor elkaar uitgelaten en mensen schrijven er kaartjes voor coronapatiënten. In het kleine dorp in de Alblasserwaard helpt men elkaar in tijden van crisis.
"We weten elkaar als buren te vinden. Als mensen niet het huis uit durven voor een boodschap is er snel wat geregeld", zegt de trotse Arie de Leeuw van de dorpsraad.
Het dorp met 800 woningen is een WhatsApp-groep gestart waarvan alle dorpsgenoten lid mogen worden. Zo vinden hulpbehoevende inwoners en mensen die een handje willen helpen elkaar snel.
"Het is niet leuk dat het een vervelende reden heeft", zegt Arie. "Maar het bewijst wel weer dat, als het nodig is, mensen op het dorp er allemaal voor elkaar zijn."
Een van de eerste initiatieven is het boodschappen doen op rekening. Zodat er geen drempel is om boodschappen voor een ander te halen. "Contant geld is nu sowieso niet handig en zo hoef je niemand een bankpas te geven."
Mocht iemand onverhoopt de rekening van de lokale supermarkt niet betalen, dan staan de kerken garant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl