nieuws

Drie doden en dertien besmettingen in verzorgingshuis Sommelsdijk

Drie doden en dertien besmettingen in verzorgingshuis Sommelsdijk
Drie doden en dertien besmettingen in verzorgingshuis Sommelsdijk © Google Streetview
In verzorgingstehuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn drie bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt zorgorganisatie Curamare. Dertien andere bewoners zijn positief getest op corona.
Volgens de GGD heeft de besmetting waarschijnlijk plaatsgevonden tijdens een kerkelijke bijeenkomst begin maart. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee: "Ik leef enorm mee met de mensen die getroffen zijn door het coronavirus en hun dierbaren, ik wens hen veel kracht en sterkte."
De zorgorganisatie zegt alles te hebben gedaan om de besmetting te beperken: "Helaas hebben we het virus niet buiten de deur kunnen houden. We betreuren dit en leven mee met de betreffende bewoners, familie, naasten en medewerkers."
Volgens de GGD is het wooncomplex al eerder gesloten voor bezoekers en worden besmette bewoners geïsoleerd.
Lees meer: Marieke haalde vader net op tijd uit besmet zorgcomplex Sommelsdijk
De bijeenkomst in de kerkelijke sfeer waaraan de GGD refereert is mogelijk die van zondag 8 maart geweest. Op die dag werd in de Lukaskapel van het ouderencomplex een speciale biddag georganiseerd. Vermoedelijk was dat het moment waarop het virus op één of meerdere bewoners is overgedragen.