Joke (70) gaat viral met haar orgelliedjes op Instagram

Joke Meijer uit Vlaardingen is 70 jaar en speelt als hobby orgelmuziek op haar keyboard. Die vrolijke muziek bevalt de mensen goed, want de Instagram-filmpjes met haar orgelliedjes gaan heel het land door. "Ik ben wel verbaasd, want zo goed ben ik nou ook weer niet", zegt Joke bescheiden.

Vroeger speelde Joke veel orgel. In de laatste levensfase van haar man, die inmiddels overleden is, kwam muziek maken op een lager pitje te staan. Maar vier weken geleden pakte Joke het spelen op de keyboard weer op. Zoon Jeffrey vroeg vervolgens om het te filmen, waarna hij de video's van zijn moeder op Instagram zette. "Nadat Skoften.net een video had gedeeld, ging het ineens hard", vertelt Joke.

Bericht gaat verder onder de filmpjes

orgeljoke

Vrolijke muziek in deze donkere dagen door Joke Meijer


Momenteel heeft Joke meer dan drieduizend volgers op haar Instagram-account. De Vlaardingse plaatst elke dag een filmpje. "Het is ook een soort modeshow: je wil er toch ook goed uitzien", lacht ze.

Haar repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek. "Zo speel ik vaak Kleine Café aan de Haven van Vader Abraham", zegt Joke. Ook speelt ze graag muziek van Frank Sinatra of uit andere keyboardboeken.

orgeljoke

En weer een nieuw lied. Hoop dat jullie het leuk vinden! Groetjes Joke #sinatra #orgel#orgeljoke #positiefblijven

Joke zingt normaal gesproken bij Popkoor Diamond in Vlaardingen, maar door het coronavirus komt zij zo min mogelijk buiten. Bovendien is Joke COPD-patiënt. "Maar ik vind het lekker om thuis hiermee bezig te zijn."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Vlaardingen Muziek coronavirus
Deel dit artikel: