Tientallen mensen bieden hulp aan tijdens eerste dag Rijnmond Helpt

Het hulpplatform Rijnmond Helpt werd woensdag gelanceerd en donderdag zijn er al tientallen berichten binnen. Enkele Rotterdammers vragen om hulp, maar ook veel mensen willen de handen uit de mouwen steken.

Uit de hele regio komen berichten van mensen die in deze barre tijden willen helpen. De één biedt aan de hond uit te laten, de ander wil telefonisch ouderen gezelschap houden. Of iets simpels als gewoon boodschappen doen.

Niet alleen worden er diensten aangeboden, er zijn ook Rotterdammers die dingen maken om hun medemens te helpen. Zo maakt Thalia uit Barendrecht mondkapjes, die ze graag aan een goed doel geeft. En bij IKBENWIJ maken ze boodschappentassen.

Ook werd er hulp gevraagd. Zo vraagt Stichting Humanitas Rotterdam om tablets voor eenzame ouderen en Paul van Strien vraagt om een extraatje voor de leerlingen van de Stephanusschool in Schiebroek.

Op de pagina van Rijnmond Helpt zijn alle vragen en aanbiedingen te zien. En ook in de Facebookgroep Rijnmond Helpt komen vraag en aanbod elkaar tegen. Wil jij ook je hulp aan bieden? Dat kan in diezelfde groep. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rijnmond Helpt Rijnmond Nieuws
Deel dit artikel: