Rijnmond Helpt: grote levensmiddelendonatie voor Rotterdammers in nood

Tientallen pallets aan levensmiddelen staan in een loods in Charlois. Voornamelijk schoonmaakartikelen en houdbaar voedsel. Ze zijn een gift van Unilever aan verschillende stichtingen die zich ontfermen over Rotterdammers in nood.

Voor Goed is een instantie die het bedrijfsleven en de overheid verbindt met sociale initiatieven. Precilla Schrier van Voor Goed zegt dat er steeds meer gezinnen en zzp'ers rond de armoedegrens leven. De coronacrisis drukt hen verder in de zorgen.

Ze hebben daarom Unilever en andere bedrijven bereid gevonden om verkoopwaar te doneren aan maatschappelijke organisaties. Die op hun beurt de producten weer verdelen aan hun contacten.

Samen voor Zuid

Zeventig maatschappelijke organisaties vormen samen het project Samen voor Zuid. Ook partijen uit Rotterdam-Noord en Delfshaven zetten zich in voor dit initiatief. Eddy Coutinho is manager bij stichting DOCK die ook deel uitmaakt van het project.

Hij vraagt zich enerzijds af waarom er in een land als Nederland nog steeds mensen zijn die levensmiddelen niet kunnen betalen. "Aan de andere kant maakt het me trots dat we met z'n allen opkomen voor mensen die het nodig hebben. Het wordt makkelijker als we het samen doen."

Deel dit artikel: