nieuws

RIVM: afgelopen 24 uur 112 coronapatiënten overleden

© Pixabay
In de afgelopen 24 uur zijn 112 mensen overleden die het coronavirus hadden, meldt het RIVM. Daarmee komt het totale dodental in Nederland op 546.
Het aantal Nederlanders dat officieel besmet is met het virus is 8603. Dat zijn er 1172 meer dan gisteren.
In de hele provincie Zuid-Holland zijn tot nu toe 1249 mensen positief getest. Brabant is nog steeds de provincie met de meeste besmettingen (2488).Het werkelijke aantal zieken ligt hoger, omdat alleen de meest zieke mensen worden getest.Lees meer: Twee nieuwe sterfgevallen door corona in Zuid-Holland Zuid, totaal nu op zeven2500 mensen zijn opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis. Dat zijn er 349 meer dan woensdag.
Het RIVM geeft een duiding bij de nieuwe cijfers: "Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en intensive care-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen."
Volgens het instituut neemt het aantal patiënten en doden "minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier