Campings in Rotterdam, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee per direct dicht

Alle campings in Rotterdam en aangrenzende gemeenten, Voorne-Putten en op Goeree-Overflakkee worden per direct gesloten. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten, hij is voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Aboutaleb: "Mijn oproep is: blijft thuis. Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus voorkomen. Het is onverantwoord om naar deze plekken te komen voor recreatie. Neem de maatregelen serieus."

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, gaan alle sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden dicht. In die gebouwen kan vaak onmogelijk anderhalve meter afstand gehouden worden. 

Ook is de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf niet toegestaan. Een uitzondering hierop geldt voor permanente bewoning, vaste staplekken en gebruik door seizoenarbeiders. 

Vorige week riepen burgemeesters op Voorne-Putten en Flakkee mensen op om niet naar de vakantieparken en campings te komen. Toen was er nog geen sprake van een verplichte sluiting. 


Eerder had de gemeente Rotterdam al besloten om recreatieoord Hoek van Holland te sluiten. Die sluiting geldt tot zeker 6 april, omdat er veel toeloop werd verwacht, nadat er andere parken werden gesloten. 

Zeeland nog strenger

Vakantiegangers uit de regio Rijnmond hoeven ook niet naar Zeeland te trekken. Daar zijn alle campings, vakantieparken en b&b's dicht. De richtlijnen worden door elke veiligheidsregio apart opgesteld en dat leidt tot veel verwarring.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus
Deel dit artikel: