Hotel waar jongeren zich misdroegen per direct gesloten

Het Grand Hotel Central aan de Kruiskade in Rotterdam wordt per direct gesloten. Dat heeft burgemeester Aboutaleb, als voorzitter van de veiligheidsregio, besloten. De vijftig aanwezige gasten moesten het hotel verlaten.

Met de sluiting moet verdere verspreiding van het coronavirus worden voorkomen. De sluiting duurt zolang als de noodverordening en het verbod op samenkomsten gelden. 

Hotelmanager Sjoerd Landweer laat weten niet blij te zijn met de maatregel. "Ik had vanmorgen al acute maatregelen genomen, zoals een dubbele bezetting en een verhoging van de leeftijdsgrens van de gasten naar dertig jaar."

"Dat de burgemeester dan opeens dit besluit neemt, valt wel rauw op mijn dak. Eerst het coronavirus en nu dit. Wij als hotel zijn hier ook slachtoffer in. De ondernemer wordt flink benadeeld", aldus Landweer.

Kwalijke zaak

In het hotel lapten 24 jongeren in de nacht van vrijdag op zaterdag de coronaregels aan hun laars. Ze gebruikten op een hotelkamer drank en lachgas, stichtten brandjes in het trappenhuis en zaten te dicht op elkaar. Een kwalijke zaak, laat Aboutaleb via zijn woordvoerder weten.

Volgens een man die momenteel in het hotel verblijft, was het afgelopen nacht een grote chaos. De jongeren zouden vier of vijf keer brand hebben gesticht en de politie zou volgens hem grote flessen lachgas in beslag hebben genomen. De man zegt dat het hotel inmiddels meer camera's heeft geplaatst. 

Boete

De jongeren werden meermaals gewaarschuwd en weggestuurd door de politie. Toen ze weer terugkwamen, zijn ze beboet. 

Het kabinet heeft bepaald dat mensen die zich niet houden aan het samenscholingsverbod 400 euro boete kunnen krijgen. Of de jongeren ook dat bedrag moeten betalen, kon de politie niet zeggen. 

Het Grand Hotel Central was zaterdag nog niet bereikbaar voor commentaar. 

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: