nieuws

Grote brand legt wasserij Bombeke in Capelle in de as

ROTTERDAM - Een grote uitslaande brand heeft afgelopen nacht een wasserij Bombeke aan de Schinkelse Baan in Capelle aan den IJssel compleet in de as gelegd.
De eigenaar van het pand schat de schade op minimaal 10 miljoen euro. De brand brak donderdagavond rond half twaalf uit aan de voorzijde van het pand, binnen korte tijd stond het gehele pand van 2500 vierkante meter in lichterlaaie.
Hoewel er sprake is van een wasserij, zijn er geen chemische stoffen vrijgekomen. Er waren wel gevaarlijke stoffen aanwezig, maar die stonden in een kluis.
Door de grote hitte trok de rook recht omhoog, waardoor er vrijwel niemand last van heeft gehad. Er zijn uit de omgeving geen klachten gekomen. Ook hoefde volgens Rijkswaterstaat de naastgelegen rijksweg A20 niet te worden afgesloten.
Met veel moeite heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg naar een naastgelegen bedrijfspand. De staalconstructie van de wasserij is gedeeltelijk ingestort, waardoor de brandweer moeillijk bij de brandhaarden kon komen.
Het heeft tot diep in de nacht geduurd voordat de brandweer de brand onder controle had. Het nablussen duurde nog tot in de ochtend. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, de politie stelt een onderzoek in.
Foto's: Daniel Broekers en Leo Roubos