nieuws

Meester Erwin vlogt voor thuiszittende leerlingen

"Hallo lieve kinderen, daar ben ik weer! Corona thuiswerkweek twee. Ik ben super trots op jullie!" Aan het woord is de Rotterdamse meester Erwin in zijn vlog voor de kinderen van basisschool SO Lombardia. Een school voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme. "Onze kinderen vinden corona heel erg moeilijk."
De kinderen missen de school erg. Daarom wil meester Erwin Stout met vlogs de school bij de kinderen in huis halen. Hij neemt er elke week eentje op. "Ik laat alles zien van de leraren die aan het werk zijn, tot de verbouwingen die nu plaatsvinden in het gebouw."
En ook juffrouw Saskia Steenbakkers van groep 7/8 is druk bezig voor de leerlingen. Ze is aan het videobellen met Danika uit Pernis. Samen nemen ze een aantal wiskunde-oefeningen door. "Het lesgeven via de computer is een uitkomst", zegt Saskia. "Maar je mist het contact met de kinderen: af-en-toe een knuffel en een schouderklopje."

'Mis de juf'

Ook al doen leerlingen het goed thuis, staan ze toch te popelen om weer naar hun vertrouwde school te gaan. "Ik mis gewoon de klas, de juf en de school", vertelt Danika via een video-verbinding.
De vloggende meester Erwin wil aan de kinderen laten zien dat ze straks gewoon weer terug kunnen naar hun vertrouwde school. "De vlogs geven de leerlingen hoop, hoop ik", lacht Erwin.
Hij sluit z'n laatste vlog deze week weer positief af: "Ik blijf jullie missen. Tot de volgende vlog!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl