Speciale 24 uurs opvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen van start

Maandag kunnen de eerste kinderen van ouders met vitale beroepen in Rotterdam terecht op een speciale kinderopvang. Het gaat dan om kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Alle andere opvang is sinds half maart gesloten. Mensen uit vitale beroepen konden hun kinderen al plaatsen bij de kinderopvang, maar maandag start Rotterdam met een vierentwintiguurs kinderopvang.

Daar zijn vijf locaties voor uitgezocht. Eén van de voorwaarden voor die plekken is dat ze dichtbij de verschillende ziekenhuizen liggen.

Ook wordt er nog nagedacht over een aparte opvanglocatie voor kinderen die verkoudheidsverschijnselen hebben. Zij kunnen dan toch opgevangen worden terwijl de ouders moeten werken. Dat gebeurt in overleg met het RIVM en de GGD.

Laptops voor onderwijs

Er is ruim gehoor gegevens aan de oproep van de gemeente Rotterdam om computers en laptops in te zamelen voor het onderwijs. Op dit moment zijn er meer dan 3200 laptops aangeschaft voor het (speciaal)basisonderwijs.

De Stichting Verre Bergen heeft in samenwerking met elektronicazaak Coolblue 3000 nieuwe laptops geleverd. Ze zijn bestemd voor kinderen die thuis geen laptop hebben en daarom geen onderwijs op afstand kunnen volgen.

Hulp voor kinderen met problemen

Ook wordt nog gekeken welke hulp kinderen met problemen op de basisschool nodig hebben. Dat kan gaan om kinderen met ontwikkelingsproblemen of vanwege de fysieke veiligheid van de leerling.

De gemeente Rotterdam kijkt nu wie thuis ondersteuning moet hebben en wie in een noodopvanginstelling kan worden geplaatst.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Onderwijs Rotterdam
Deel dit artikel: