nieuws

Twee maal brand in Rotterdamse woning

ROTTERDAM - In een woning aan de Weimansweg in Rotterdam-Vreewijk heeft twee maal brand gewoed. De woning is compleet uitgebrand.
De eerste brand ontstond donderdagavond rond half acht. Toen de brandweer arriveerde, waren de bewoners van de brandende woning en een buurman aan het vechten. Na verloop van tijd begon de hele buurt zich ermee te bemoeien.
De politie heeft een charge moeten uitvoeren om de rust weer te laten terugkeren in de straat. Daarbij werden rake klappen uitgedeeld en werd ook politie te paard ingezet. De twee vechtersbazen zijn door de politie aangehouden. Het gaat om de 24-jarige bewoner van het uitgebrande pand en een buurman van 45 jaar. De bewoner zit nog vast, de buurman is weer vrij maar moet zich later voor de rechter melden.
De bewoonster van het pand raakte licht gewond aan haar handen. De vrouw van 40 is opgenomen in het ziekenhuis.
Volgens omwonenden zou bij het gezin van de afgebrande woning het gas en licht zijn afgesloten. Vervolgens is er een generator in de woning gehaald om het weer warm te maken. Toen er een kaars omviel op gelekte benzine, zou de brand zijn ontstaan.
Opmerkelijk is dat 's nachts rond kwart over twee de woning wederom geheel in lichterlaaie stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de brand doorsloeg naar de zolder van de buren. Deze naastgelegen woning liep dan ook forse brand- en waterschade op.
Ook andere omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. De brandweer begrijpt niet hoe de brand voor de tweede keer heeft kunnen ontstaan. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ook doet zij onderzoek naar de personen die voor onrust zorgden in de wijk.
Foto's: Daniel Broekers en Leo Roubos