nieuws

Nog vier bewoners met corona overleden in zorgcomplex Sommelsdijk

Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh
Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh
Sinds afgelopen weekeinde zijn nog eens vier bewoners overleden in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. In totaal zijn nu zeven bewoners gestorven na een uitbraak van het virus in het complex. 35 personen zijn positief getest. Dat meldt zorgorganisatie CuraMare.
De GGD vermoedt dat de bewoners besmet zijn geraakt bij een kerkelijke bijeenkomst, begin maart. De besmette personen zijn allemaal geïsoleerd. zegt CuraMare. Ook worden bewoners en medewerkers met lichte klachten allemaal getest. "Op die manier willen we de verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken," zegt Carla Arends, deskundige infectiepreventie bij CuraMare.
Op Goeree-Overflakkee zijn volgens het RIVM in totaal 112 mensen positief getest op het coronavirus. In de regio Rijnmond heeft de gemeente daarmee relatief gezien de meeste besmettingen.

Kaart met actuele situatie

CuraMare publiceert vanaf maandag elke werkdag een overzicht met coronabesmettingen en -overledenen. "Vanwege de grote betrokkenheid van bewoners van Goeree-Overflakkee en omliggende gemeenten willen we de aantallen op onze locaties delen. Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft. Wij begrijpen dat het belangrijk is deze cijfers te delen", staat in een verklaring op de website.