nieuws

Schalen vol snoep en fruit van de voetbalkantine naar het Franciscus Vlietland

Niet alleen het professionele voetbal ligt plat, ook amateurclubs hebben de deuren moeten sluiten. Dat betekent ook dat er omvangrijke voorraden chips, Snickers en M&M's in lege voetbalkantines liggen. Verkopen kan niet, dan kun je het maar beter weggeven, dacht de Schiedamse RKSV Excelsior'20. Het snoepgoed gaat naar de harde werkers van het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam.
Verdeeld over een aantal schalen liggen dinsdag zo'n vijfhonderd stuks snoepgoed en evenveel stukken fruit. "We gaan het zorgpersoneel een hart onder de riem steken door middel van wat snoep, wat fruit en wat theemokken gevuld met Opkikker", vertelt Jan Wegman, penningmeester van de club.

Ook wat gezonds

Het was een spontane actie. "We hebben onze leden en sponsoren benaderd om wat extra's te doen met ons snoepgoed. Een van de bestuursleden werkt bij een Schiedamse supermarkt. Die wilde als compensatie voor de zoetigheid wat gezonde dingen erbij doen."
Tussen de schalen snoep en fruit staat ook nog een cheque van 1500 euro. Een oproepje via Whatsapp met een Tikkie-link was genoeg om nog dezelfde avond 350 reacties te krijgen.
De voedselvoorraad is dinsdagochtend overhandigd aan het ziekenhuispersoneel. Het geld gaat naar de stichting Vrienden van Vlietland, waar het de komende tijd kan worden besteed aan wat er ook maar nodig is.