nieuws

75-jarige Arina sluit bekende kroeg in Dordrecht: 'Deze crisis is de nekslag'

Met veel muzikale live-optredens en eigenaresse Arina Nickolson achter de bar, is het café een begrip in Dordrecht. Maar mede door de coronacrisis komt daar een einde aan. Café Arina heeft namelijk besloten de deuren definitief te sluiten. "Deze crisis is de nekslag."
"Ik heb hier altijd met hart en ziel gestaan," vertelt de 75-jarige Arina met een trilling in haar stem in haar lege, maar toch sfeervolle kroeg aan de Voorstraat. Zo hangen de muren vol met herinneringen. Een levensgroot portret van Arina met kleine foto's van vaste bezoekers erin verwerkt, springt eruit.

Hersens gebruiken

Hoewel ze het verschrikkelijk zal vinden om haar kroeg te missen, vindt Arina dat ze dit besluit moest maken. "Mijn jaarlijkse kerstmarkt ging niet door en toen kwamen er nog stormen en hoogwater bij. Nu heb je totaal geen zicht op hoe lang deze crisis gaat duren. Ik wil niet in een situatie komen waarin de financiën niet meer zijn te overzien. Dan moet je gewoon je hersens blijven gebruiken."
Arina maakte het nieuws zelf bekend op haar Facebookpagina. Ze werd meteen bedolven onder de reacties. "Heel veel mensen hebben een bericht gestuurd. Het was natuurlijk ook één van de weinige plekken waar muziek is gespeeld."
Na 33 jaar zelf achter de bar te hebben gestaan, hoopt Arina dat iemand de kroeg overneemt. "Misschien zijn er jonge mensen met een frisse blik die er nieuw leven in willen blazen."