nieuws

Bedrijf dat kluis van 'goudroof' verhuurde failliet

Het pand waar de 'goudroof' zou hebben plaatsgehad.
Het pand waar de 'goudroof' zou hebben plaatsgehad.
Het Rotterdamse bedrijf Safe Deposit, dat kluizen verhuurt, is failliet. Dat meldt de rechtbank. De firma kwam eind vorig jaar in het nieuws nadat uit één van de kluizen in het HBU-pand aan de Coolsingel voor miljoenen aan goudstaven zou zijn geroofd.
Het bedrijf meldde toen dat er geen aanwijzing was dat een van de kluizen in het HBU-gebouw in Rotterdam onrechtmatig is geopend. Braaksporen werden niet gevonden. Ook stelde Safe Deposit vast dat onbevoegden geen toegang hebben gehad.
Lees meer: Kluizen onbeschadigd bij goudstavenroof
De politie doorzocht het kantoorpand aan de Coolsingel op 17 december vanwege de melding van een goudstavenroof eerder dit jaar. Daarbij zou volgens een goudhandelaar mogelijk voor tientallen miljoenen euro aan goud zijn ontvreemd.
De politie hield in het onderzoek een oud-medewerker van het bedrijf aan. Die werd later vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. De advocaat van de man zei later een schadevergoeding van justitie te zullen eisen.
Lees meer: Oud-Beijerlander die werd gearresteerd voor goudroof wil schadevergoeding
Volgens de curator worden 400 van de 2500 kluizen gebruikt. Dat aantal was groter voor de berichten over de 'kluisroof'. De curator zoekt naar een oplossing voor de klanten.