nieuws

Trouwstoetmepper één dag vrij, nu alweer opgepakt

De 26-jarige man die in Rotterdam een agent mishandelde bij een trouwstoet is opnieuw opgepakt. Hij was sinds afgelopen maandag onder voorwaarden op vrije voeten en zat in een begeleid wonen-project. Een dag later, op dinsdagavond, is hij door de politie opnieuw aangehouden in Vlaardingen.
De man zou op de dag van zijn vrijlating al drugs hebben gebruikt. Daarom is hij een dag later opgepakt, zeggen bronnen rondom het onderzoek.
Het Openbaar Ministerie Justitie schrijft woensdag in een verklaring: "Gisteravond is de man aangehouden omdat hij zich niet heeft gehouden aan deze voorwaarden. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam beslist morgen over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.Lees meer: Trouwstoetmepper voorlopig op vrije voetenDe man zat ruim vijf maanden vast, omdat hij in augustus van het vorig jaar agent Gert Jan de Jonge neersloeg, toen deze een trouwstoet tot stoppen dwong.
Shahid B. heeft tot nu toe gezwegen, maar is volgens zijn advocaat alsnog bereid met de politie te praten over een excuusbrief die hij aan de agent heeft gestuurd.
Tekst gaat verder onder de tweet
Justitie was fel tegen een eventuele vrijlating. "Het gevaar voor herhaling is groot. Meneer heeft zich in het verleden steeds niet aan de afspraken gehouden. Ook eerdere straffen en behandeling hebben hem niet van nieuwe misdrijven weerhouden."
Agent Gert Jan de Jonge hield aan de klap meervoudig letsel over. Hij werkt nog steeds niet volledig.
Lees meer: Neergeslagen agent trouwstoet houdt nog meer letsel aan klap over