Rijnmond Archief: De Groot en de grote Rotterdammers terug op tv

Op TV Rijnmond start komende zaterdag 'Rijnmond Archief'. We nemen een duik in ons rijke verleden en herhalen spraakmakende tv-programma’s en uitzendingen. Vanaf 4 april is het de beurt aan de serie De Groot en de grote Rotterdammers en vanaf woensdag 8 april is Fauna en Gemeenschap nog een keer te bekijken.

De Groot en de grote Rotterdammers

In dit programma laat Ferry de Groot zich als geboren Amsterdammer door bekende ras-Rotterdammers leiden door de stad Rotterdam. Zo laten onder anderen Willem van ’t Wout, Peter Ouwerkerk, Ger Koedam, Jules Deelder en André van Duin op hun eigen manier een deel van de stad zien.

Zaterdag zal in de eerste aflevering te zien zijn hoe Ferry de Groot met Martin van Waardenberg teruggaat naar diens roots.  

Fauna en Gemeenschap

Kijk vanaf woensdag 8 april weer naar zangeres Frédérique Spigt en museumbioloog Kees Moeliker met hun televisieserie Fauna & Gemeenschap. In dit programma schotelen zij de kijkers een bijzondere blik op de Rotterdamse dierenwereld voor.

De zestien afleveringen hardcore stadsnatuur zijn niet voor kijkers met een zwakke maag.

Marathon

Op zondag 5 april, de dag waarop de Marathon van Rotterdam gelopen zou worden, herhalen we op TV Rijnmond onze uitzending van 2018. Vanaf 13:30 uur nemen we je mee naar de start aan de voet van de Erasmusbrug, de finish op de Coolsingel en alles wat daar tussen ligt. 16.000 lopers gingen de strijd aan met het Rotterdamse asfalt en dat leverde heroïsche beelden op.  
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws marathon 2018 Marathon Rotterdam
Deel dit artikel:

Reageren