nieuws

Kamer: strippenkaart in Rotterdam niet afschaffen

strippenkaart.cropresize.2.jpg
strippenkaart.cropresize.2.jpg
ROTTERDAM - De Tweede Kamer besluit op 3 februari of de strippenkaart in Rotterdam en omgeving definitief wordt afgeschaft. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer gaat eerst overleggen met de RET over problemen die er nog zijn rond de ov-chipkaart.
De Kamer is bezorgd over de prijsverhoging door de RET van de pas voor blinden- en slechtzienden van 5 naar 10 euro. Volgens de SP is ov-chipkaart nog steeds een 'drama voor slechtzienden en gehandicapten'. Het afschaffen staat gepland voor 11 februari.

'Goed voor elkaar'

Staatssecretaris Huizinga gaat eerst overleggen met de RET en andere vervoerders over de problemen van ouderen, gehandicapten en slechtzienden met de ov-chipkaart. Ze zei ervan uit te gaan dat de RET de zaken 'goed voor elkaar heeft'. Volgens een RET-woordvoerder heeft het Rotterdamse vervoersbedrijf de zaken inderdaad goed voor elkaar en kan de strippenkaart gewoon worden afgeschaft op 11 februari. Dan kan in metro, tram en bus alleen nog met de ov-chipkaart worden gereisd.

Poll

Een kleine meerderheid (52 procent) van de stemmers op de RET-poll van Rijnmond.nl wil de strippenkaart per 11 februari afschaffen. 104 stemmers zijn het met de RET eens dat de oude strippenkaart half februari kan verdwijnen. 94 Stemmers *(48 procent) vinden dat de Rotterdamse vervoersmaatschappij de strippenkaart nog niet moet afschaffen.