nieuws

Avonturenboerderij in het nauw door coronacrisis

Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers zou momenteel vol moeten stromen met kinderen die een schoolreisje maken. Maar door corona is alles anders. Er wordt nu vooral geklust.
"Ik ben optimistisch en dit gaat goed komen. Maar het kan niet te lang duren", zegt ondernemer Michael van Hoorne.
Kinderen kunnen op de avonturenboerderij met een bootje varen, leren hoe kaas en melk gemaakt worden en alle dieren op de boerderij leren kennen. Sinds Avonturenboerderij Molenwaard in 2018 open ging, loopt het storm. Alleen gooit corona nu roet in het eten.
April zou druk worden met honderden schoolreisjes, de meivakantie en Pasen. "Vandaag zouden er zeshonderd kinderen op bezoek komen", vertelt Van Hoorne.

Moed erin houden

Hij werkt hard om goed uit deze crisis te komen. Naast de boerderij produceert hij theatervoorstellingen. De kindermusicals zijn te zien van de Rai tot het Luxor Theater. Maar ook die voorstellingen liggen stil.
Met zijn bedrijven houdt Van Hoorne zo'n tweehonderd mensen aan het werk. Waarvan hij maar liefst tachtig mensen in vaste dienst heeft. Van Hoorne zet alles op alles om goed uit deze crisis te komen en hoopt hulp te krijgen bank en overheid. "Het zou zonde zijn om zoveel bedrijven stuk te laten gaan!"

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier