nieuws

Zondag op TV Rijnmond: Marathon van R'dam 2018

Zondag 5 april 2020... Het had de dag van de 40ste NN Marathon van Rotterdam moeten worden, maar helaas gooit het corona-virus roet in het eten. Om het leed van de vele liefhebbers een beetje te verzachten zendt Rijnmond zondag daarom de marathon van 2018 nog één keer helemaal uit.
In de ochtend van zondag 8 april 2018 staan ruim 16.000 helden aan de start bij de Erasmusbrug. Kenneth Kipkemoi legt het rondje Rotterdam als snelste af, de Keniaan finisht op de Coolsingel na 2 uur 5 minuten en 44 seconden. Als alle toplopers binnen zijn zet Rijnmond de camera's aan en gaat de blik op dat hele grote, kleurrijke legioen dat zich over de straten en lanen van de Maasstad voortbeweegt in de richting van het stadhuis. En dan blijkt dat 42.195 meter een heel eind is.
De verhalen die de presentatoren Suzanne Mulder en Ruud van Os aan de finish ophalen zijn ontroerend mooi. De gesprekken die verslaggever Dave van der Wal aan de staart van het peloton voert zijn vaak hilarisch. Het maakt de 38ste editie van de Marathon van Rotterdam tot één van de allermooiste ooit gelopen.
Als Marian de Jong na meer dan 6,5 uur zwoegen als laatste loopster glorieus is binnengehaald is het feest compleet. De toen 58-jarige Dordtse komt hand in hand met haar kleinkinderen over de streep en valt in de armen van winnaar Kipkemoi en burgemeester Aboutaleb. Het blijkt de mooist denkbare afsluiting te zijn van wat verder een prachtige dag was.
Wil jij op marathon-zondag de beleving die daar bij hoort, nog een keer urenlang kippenvel op je armen? Kijk dan zondag 5 april vanaf 13:30 uur naar TV Rijnmond.