nieuws

Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

De Rotterdamse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). De leiding van het bedrijf had zelf het faillissement aangevraagd, laten de curatoren weten.
Het hulpmiddelencentrum is een van de drie organisaties die bijvoorbeeld rollators en rolstoelen regelen voor mensen die daar recht op hebben via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De diensten worden voortgezet door collega-bedrijven.
Het bedrijf heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst. Zij blijven aan het werk. De curatoren zeggen dat voldoende geld beschikbaar is om de lopende zaken af te handelen.
Hulpmiddelencentrum regelde rollators en rolstoelen voor honderd gemeenten. Na klachten van tal van de 50 duizend cliënten besloten verschillende gemeenten om de samenwerking te stoppen. Donderdag gaf de gemeente Utrecht nog een laatste waarschuwing.
Lees meer: 'Geen rolstoel voor mijn opa, hij zit al maanden binnen'
De curatoren zeggen dat het hun doel is zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Zij overleggen met diverse partners binnen de wet langdurige zorg en zorgverzekeraars.
Hulpmiddelencentrum ontstond in 2016 na samengaan van verschillende bedrijven, waaronder het Capelse Jens Beenhakker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl