nieuws

Blijdorp dicht, toch genieten van pasgeboren babymaki's

Het makiverblijf in Diergaarde Blijdorp is vier nieuwe bewoners rijker. Vier ringstaartmaki's zijn daar de afgelopen weken bevallen een kleintje. Vader van alle vier de jongen is Leo, de enige man in de groep.
"Na aankomst hield hij zich eerst wat gedeisd, maar gaandeweg werden de vrouwtjes wat toeschietelijker. Daarop zag hij zijn kans schoon met deze vier jongen als resultaat", schrijft de dierentuin.

Veilig bij mama

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe aanwinsten mannetjes of vrouwtjes zijn. De kleintjes zitten nu nog stevig aan de buik van hun moeder vastgeklampt. Na een paar weken verhuizen ze naar de rug. Daar blijven ze een week of tien, tot ze op eigen benen kunnen staan.
Tekst gaat verder onder de foto's.

Foto's: Diergaarde Blijdorp
Maki's zijn dol op zonnen. Je vindt ze vaak in groepjes met hun buik naar de zon en hun armen gespreid. Dat samenzijn is overigens wel een vrouwenaangelegenheid. Blijdorp: "Mannetjes verhuizen regelmatig naar andere groepen. Ze worden namelijk niet altijd geduld door de bazige vrouwtjes."
Blijdorp is voorlopig dicht voor bezoekers vanwege de coronacrisis. Via vlogs en de serie #OndertussenInBlijdorp worden volgers toch op de hoogte gehouden van al het nieuws uit de dierentuin.