nieuws

Verdachte Parkkade-zaak bekent, maar doden vrouw met 22 messteken 'was zelfverdediging'

© MediaTV
Een 38-jarige man heeft bekend dat hij in december vorig jaar een vrouw heeft gestoken bij de Parkkade in Rotterdam. Ze werd dood aangetroffen in een auto die te water was geraakt.
Volgens Fabian E. hadden ze ruzie gehad in de auto. De vrouw zou als eerste hebben gestoken. De man werd geraakt in de hartspier. Direct daarop zou hij haar hebben gestoken en was de auto in de Nieuwe Maas beland.

Zelfverdediging

De verdachte zegt dus dat het zelfverdediging was. Zijn advocaat, Yehudi Moszkowicz, vroeg de rechter vrijdag hem vrij te laten. "Mogelijk is de vrouw overleden doordat zij is verdronken. Het staat niet vast dat het de schuld van mijn cliënt was, dat zij het water zijn ingereden."
Volgens Moszkowicz was de steekwond bij Fabian E. 'bijna fataal'. "Hij is vol in het hart geraakt en had een klaplong. Hij is sterk onderkoeld opgenomen in het ziekenhuis. Zijn lichaamstemperatuur was 33 graden Celsius."Lees meer: Lichaam in uit Nieuwe Maas getakelde auto bij Parkkade
Advocaat Moszkowicz benadrukt dat zijn cliënt zelf in het ziekenhuis heeft verteld aan de politie wat er was gebeurd. "Hij zei dat er een auto in het water was geraakt en dat er nog iemand in zat."
Justitie wijst erop dat de vrouw in totaal 22 keer is gestoken. Zes steekwonden zouden fataal zijn geweest.

Meer scenario's

De rechter in Rotterdam besloot de man in de cel te laten. "Zelfverdediging is een mogelijk scenario, maar er zijn meer scenario’s. Op dit moment staat voor ons nog niet vast dat het alleen zelfverdediging was en dus mag u niet naar huis."
De rechter vindt ook dat de man door een psycholoog en een psychiater moet worden onderzocht, mede vanwege het grote aantal steekwonden. Fabian E., die kapitein is in de koopvaardij, is eerder veroordeeld voor geweld in de relationele sfeer.
De verdachte en het slachtoffer van de Parkkade kenden elkaar al langere tijd. Yehudi Moszkowicz: "Ze hadden een aan-uit-relatie. Ze hadden elkaar die avond gezien in Le Petit in Rotterdam." De vrouw was werkzaam in deze animeerbar.
Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de ruzie in de auto. De verdachte moet daarover nog worden gehoord. Een eerder gepland verhoor is afgelast vanwege de coronacrisis.Lees meer: Rotterdammer verdacht van moord op vrouw in auto Nieuwe Maas