nieuws

Rijnmond Helpt: Yusuf wil voorbeeld zijn voor jongeren op Zuid met zijn voedselpakkettenactie

Vanuit Huis van de Wijk de Dam in Feijenoord hebben jongeren de afgelopen twee weken 160 voedselpakketten samengesteld en bezorgd aan kwetsbare personen en gezinnen in de wijk. Het initiatief is bedacht door bewoner en jongerenwerker Yusuf Can.
De jongeren waarmee Yusuf werkt zijn tussen twaalf en vijfentwintig jaar. Via de lokale supermarkten en donaties van social media kan hij de pakketten samenstellen. Daarnaast probeert hij met rolmodellen uit de wijk jongeren te enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. "Jongeren moeten een bijdrage leveren in deze moeilijke tijd."

Positief verhaal over Zuid

Yusuf stoort zich aan het negatieve beeld dat aan jongeren uit Rotterdam-Zuid kleeft. Hij noemt termen als 'schoolverlaters', 'crimineel' en 'armoede' die veel de revue passeren.
"Wij willen met dit project een goed voorbeeld zijn voor andere jongeren uit Rotterdam-Zuid die een bijdrage willen leveren", zegt Yusuf.

Liever helpen dan achter PlayStation

Chams-edinne (16) is één van de jongeren die Yusuf onder zijn hoede heeft genomen. Hij zegt dat hij veel leert van dit project en liever dit doet dat achter de PlayStation zitten. "Ik leer veel zoals mensen helpen en ik ontwikkel leiderschap."
Ontwikkeling bij de jongeren is het doel van Yusuf. "Dit project is geslaagd voor mij als jongeren weten hoe belangrijk het is om een bijdrage te leveren aan de maatschappij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl