Defensiepersoneel aan de slag in ziekenhuizen Rotterdam en Schiedam

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgen tijdens de coronacrisis hulp van Defensie. Momenteel zijn er vijf artsen en tien verpleegkundigen binnen het Franciscus gestationeerd. "Voorlopig is dit het aantal personeelsleden dat we van het ministerie van Defensie geleverd krijgen", laat het ziekenhuis weten.

De artsen en verpleegkundigen van Defensie zijn halverwege deze week begonnen in Rotterdam en Schiedam.

Momenteel hebben het Franciscus Gasthuis & Vlietland 65 coronapatiënten. Daarvan liggen zestien op de IC, de overige 49 patiënten bevinden zich op de isolatieafdelingen. Er zijn negen verdachte patiënten van wie de uitslag van de testen nog wordt afgewacht.

Een woordvoerder van het Franciscus Gasthuis & Vlietland vertelt dat de IC momenteel 'wel vol ligt'. "Het is iedere dag schakelen." De bedden zijn niet het probleem, meldt het ziekenhuis. Het gaat om het juiste gekwalificeerde personeel dat op de IC kan werken.

Vanwege de opschaling van de IC-capaciteit en verdere uitbreiding van het aantal bedden voor coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis, worden cardiologiepatiënten zo veel mogelijk opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie van het Franciscus Vlietland.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Afbeelding

Deel dit artikel: