nieuws

Stiltecentrum is lichtpuntje in moeilijke tijden: 'Hier kun je je gevoelens uiten'

Op de parkeerplaats van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht staat een mobiel stiltecentrum. Het is een plek waar mensen een kaarsje kunnen branden en hun gedachten kunnen opschrijven. "Het is positiviteit brengen in deze zware tijd."
"Hier tegenover ons in het ziekenhuis wordt de fysieke zorg geleverd, maar er is ook de emotionele kant", vertelt Wiebe van Horssen, de initiatiefnemer van stiltecentrum 'Licht voor Dordt'.
De Dordtenaar wil mensen graag een steun in de rug geven tijdens deze zware coronacrisis. "Mensen hebben behoefte om gevoelens te uiten en die plek willen wij hier bieden."
De tekst gaat verder onder de foto.

Een patiënte die net uit het ziekenhuis komt met slecht nieuws is blij verrast met het centrum. Ze kan het steuntje in de rug goed gebruiken. "Ik vind het geweldig."
Iedereen die langsloopt krijgt een witte of rode roos aangeboden en daarnaast bestaat de mogelijkheid om het 'gastenboek' te tekenen of een briefje met een boodschap in de gebedsmuur te steken.

Blijf sterk

In het gastenboek wordt op de openingsdag al druk geschreven. Zo valt er te lezen: 'Blijf sterk en kom snel weer thuis' maar ook 'ik wens de hele wereld kracht en liefde in deze moeilijke tijd.
Het stiltecentrum staat er nog zolang de coronacrisis duurt.