nieuws

Hier worden we blij van: Loes Luca zingt voor vrienden en de tetris challenge is terug

© Wijkagent Oude Westen
In deze rubriek genaamd Hier Worden Wij Blij Van, kijken we iedere dag naar berichten die een glimlach op ons gezicht toveren in een tijd van slecht nieuws.
Vlieger Constantijn van Kooten-Niekerk vloog zondag met zijn zweefvliegtuig in de vorm van een hartje rond de drie Albert Schweitzer ziekenhuizen in onze regio. Hij schrijft aan het ziekenhuis dat hij dit doet voor alle zorgverleners. En dat wordt door hen gewaardeerd.
In de Lijnbaanflat spelen bewoners samen bingo vanaf hun balkon. Vanaf een veldje vlakbij de flat aan de Joost Banckerplaats worden de nummers op de balletjes naar de bewoners geroepen.

Daar vlakbij in de buurt, aan de Karel Doormanstraat, zingt Loes Luca samen met haar vrienden bij het Atrium oude vrienden toe. Zij wonen in verzorgingshuis Rotterdam-centrum. Het gaat om schrijver Peter Bulthuis en dichter Hans Sleutelaar.

En dan zijn er nog andere goede doelen. Zo zetten Rotterdamse kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen zich in met hun project 'Bedankt voor die bloemen'. Hierbij maken ze kunst van een bloemteler in het Westland. Omdat zijzelf, maar vooral de telers het tijdens deze crisis lastig hebben.
Ondertussen zijn de katten van Rotterdams Kattencafé Pebbles aan het ontspannen. In het zonnetje, achter het glas.
Jeanny wordt vrolijk van het zonnetje dat schijnt in de Oude Haven in Rotterdam.
[https://twitter.com/vrolijkheid32/status/1246786231087890433]
En natuurlijk krijgen we ook geen genoeg van de Tetris Challenge zoals die vorig jaar een hit was op sociale media. Politie, brandweer en ambulancepersoneel laten zien wat zij dagelijks allemaal bij zich hebben. Ondertussen vragen ze lezers de anderhalve meter regel te handhaven.