nieuws

Duizend automobilisten en motorrijders weggestuurd op weg naar Maasvlaktestrand

© JBMedia
De politie en het Havenbedrijf Rotterdam hebben zondag meer dan duizend auto's en motoren weggestuurd die op weg waren naar het Maasvlaktestrand. "We snappen dat het lastig is, maar iedereen moet zich houden aan de afspraken", schrijft de zeehavenpolitie op Facebook.
De politie kondigde afgelopen weekend al aan dat op de N15 de afslag Maasvlaktestrand afgesloten zou zijn. Ook de parallelweg richting het strand was dicht. Maar die boodschap was aan dovemansoren gericht, zo bleek zondag. Er stonden lange files op de wegen naar het strand.
Lees meer: Files richting Maasvlaktestrand ondanks thuisblijf-advies
Op de N15 stuitten de automobilisten en motorrijders op medewerkers van de politie en het havenbedrijf. Die hebben de mensen huiswaarts gestuurd. Bekeuringen zijn niet uitgedeeld. Havenwerkers konden uiteraard wel hun weg naar hun werk op de Maasvlakte vervolgen.
"Laat dit een waarschuwing zijn voor aankomend Paasweekend", schrijft de zeehavenpolitie. "Een frisse neus halen is wat anders dan recreëren op het strand." De politie en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond voeren deze week verder overleg over eventuele extra maatregelen voor komend weekend.