nieuws

'Rotterdam loopt geld mis door ongezellig centrum'

coolsingel.cropresize.tmp.jpg
coolsingel.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam loopt veel geld mis omdat het centrum niet gezellig genoeg is.  Volgens cultuurwethouder Grashoff gaan mensen uit de regio liever naar Amsterdam en Antwerpen om naar een theater of museum te gaan.
"En als ze al komen, gaan ze vaak meteen weer weg. In Amsterdam blijven ze hangen om te winkelen. Hier hebben bezoekers het idee dat er niet veel te doen is". Met het zogeheten Binnenstadsplan wil Grashoff dat beeld rechtzetten.
Woensdag presenteerde de wethouder de uitwerking van zijn plannen aan de gemeenteraad. Daarin staat onder meer dat voetgangers meer ruimte moeten krijgen om te flaneren, er mooiere bestrating en groen moet komen en culturele instellingen zichtbaarder moeten worden voor het publiek. "Ik ben vier keer langs het RO Theater (aan William Boothlaan -red.) gelopen voor ik door had dat het er zat. Ik dacht dat het een kantoor was."
Grashoff wil ook met horeca-ondernemers om de tafel om over openingstijden van restaurants te praten. Hij wil dat mensen ook na een voorstelling nog iets kunnen eten.
De gemeenteraad beslist later dit jaar of het Binnenstadsplan mag worden uitgevoerd. Leefbaar Rotterdam ziet er niets in. De partij wil de komende vier jaar juist extra bezuinigen op cultuur.