nieuws

Geen jubileumfeest voor 100-jarig FC Pretoria Rotterdam

FC Pretoria Rotterdam bestaat woensdag 100 jaar, maar de voetbalclub uit Rotterdam-Charlois kan vanwege de coronamaatregelen het jubileum niet vieren. "Heel triest, ik heb er geen woorden voor", zegt Gabriël Flipse, die al 59 jaar lid is van de club.
Voor zaterdag en zondag stonden twee grote feesten voor (oud-)leden gepland. Die zijn voorlopig uitgesteld. "Maar de kosten zijn al gemaakt", vertelt Drona Bagwandas, voorzitter van FC Pretoria Rotterdam.
Voorlopig kan de Rotterdamse voetbalclub, ondanks de coronacrisis, financieel nog vooruit. "Als die tot volgend seizoen zou duren, dan wordt het wel een probleem", zegt Flipse, die ook penningmeester is.

Repareren en schoonmaken

Er wordt deze dagen dus niet gefeest bij FC Pretoria, maar wel schoongemaakt en allerlei reparatiewerkzaamheden verricht. "Er valt natuurlijk weinig te vieren", lacht Bagwandas als een boer met kiespijn.
Maar FC Pretoria Rotterdam wil op een later moment de festiviteiten alsnog houden. De voorzitter van Pretoria Rotterdam mikt op september. "Een 100-jarig bestaan laat je natuurlijk niet zomaar lopen."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier