nieuws

Agenten na bijtincident in Spangen: 'Onacceptabel dat we juist in deze tijd mishandeld worden'

Bijtwond agent
Bijtwond agent © Politie Rotterdam
De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de mishandeling van twee politieagenten afgelopen dinsdagavond in Rotterdam-West. De agenten spraken op straat een groep mannen aan omdat ze te dicht bij elkaar stonden, waarna zij zich tegen de politieagenten keerden. "Het is onacceptabel dat wij tijdens ons werk, juist in deze moeilijke tijd, mishandeld worden," zeggen de agenten.

Bakstenen

Op social media vertellen de agenten over het moment waarop de situatie in Spangen uit de hand liep. "We kunnen nog om spoedassistentie vragen, waardoor alle collega's in de buurt zo snel mogelijk ter plaatse komen. Als we liggen te vechten, gooien omstanders een fiets naar ons en daarna volgen er bakstenen."
"Terwijl we op de grond liggen, probeert een man ons op het hoofd te schoppen. Toegesnelde collega's moeten de wapenstok gebruiken om iedereen op afstand te houden. De verdachte, die zich blijft verzetten, bijt letterlijk van zich af en verwondt ons. Uiteindelijk kunnen we pepperspray inzetten waarna hij onder controle gebracht kan worden."

Onacceptabel

Een tweede verdachte vluchtte weg, maar kon woensdag alsnog aangehouden worden. "Het is onacceptabel dat wij tijdens ons werk, juist in deze moeilijke tijd, mishandeld worden. Twee van ons raakten gewond. De bijtwonden leveren een antibioticakuur en tetanusprik op."
Woensdag werden bij het bureau door omwonenden bloemen en chocolade bezorgd voor de agenten. "Dat doet ons erg goed," besluit een van de agenten zijn verhaal.
De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl