nieuws

Tattoo Bob pimpt klompen van zorghelden: 'Patiënten herkennen ons nu makkelijker'

Het team van Tattoo Bob versiert klompen van de zorghelden van het Erasmus MC. Ralph Moelker, tatoeëerder en zoon van, zegt dat het hun manier is om artsen en verplegers te bedanken. "We zijn gesloten tot in ieder geval 28 april. Met deze actie dragen we ons steentje bij."
Klompen worden gedragen omdat ze goed schoongemaakt kunnen worden en daarom een minder groot besmettingsrisico hebben zegt Rozemarijn van Bruchem-Visser. Ze is internist bij het Erasmus MC en neemt de klompen in ontvangst bij Tattoo Bob.

'Er blijft niet zo veel mens over'

Van Bruchem-Visser zegt dat de klompen het werk leuker maakt en het verblijf van de patiënten prettiger. "Ze herkennen je nu aan je klompen. Je hebt een schort en handschoenen aan met een mondkap en bril op. Er blijft niet zoveel mens over."
Moelker zegt dat hij en zijn team al tussen de 100 en 150 klompen hebben versierd. Vader Bob doet ook mee vanuit quarantaine. "We zetten alleen leuke printjes als hartjes, ankers, vlindertjes en bloemetjes. Als het maar vrolijk is. Geen doodshoofden of andere enge dingen."