nieuws

Bijscholing over coronabehandeling in Erasmus MC

"Gaat het zo beter, meneer Kramer?", klinkt het in de COVID-19 Skillstraat van het Erasmus MC. Zorgwerkers worden er bijgeschoold over de behandeling van coronapatiënten in het ziekenhuis. Ze oefenen niet op 'echte patiënten', maar op een simulator.
Christel de Jager is één van de medewerkers van het Erasmus MC die haar kennis laat bijspijkeren. Ze is pas een jaar werkzaam in het ziekenhuis. Zorgwerkers zoals De Jager worden op een reservelijst geplaatst voor een dienst op de COVID-afdeling waar de coronapatiënten liggen.
Niet alleen medewerkers van het Erasmus MC, maar ook 'herintreders' worden bijgeschoold in de Skillstraat. In de afgelopen week waren dat er al tachtig mensen, vrijdag komen daar nog eens tien personen bij.

Herhalen

"Het zijn risicovolle handelingen die deze mensen soms al jaren niet meer hebben gedaan", legt Madelon Panman uit. Zij is manager op de Erasmus MC Academie, waar de bijscholing plaatsvindt. "Deze mensen moeten die handelingen daarom oefenen en toetsen."
De Jager staat er niet alleen voor wanneer zij met coronapatiënten aan de slag moet. "Maar het is wel fijn om te weten wat je te wachten staat. In het echt moet je ook wel varen op je eigen ervaring en kennis."
Maar alles draait om de praktijk, benadrukt Panman. "Deze bijscholing is een belangrijke stap, maar je bent er dan nog niet. Je moet met de handelingen vertrouwd worden, zodat je die mag uitvoeren."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl