nieuws

Agentenbijters vrijdag al voor de rechter

© Politie
De twee mannen die werden opgepakt voor het schoppen en bijten van twee agenten horen vrijdag al hun straf. Het Openbaar Ministerie heeft besloten het supersnelrecht toe te passen op deze zaak.
Afgelopen dinsdagavond kregen agenten de melding dat op de Bellamystraat in Rotterdam-West een groep te dicht op elkaar stond. Dat mag niet vanwege de coronamaatregelen. Agenten spraken de mannen hierop aan, maar toen keerden zij zich tegen de politie. Daarbij werden twee agenten geschopt en gebeten.
Een 30-jarige Rotterdammer werd ter plekke aangehouden. Later is ook een 29-jarige man opgepakt.Lees meer: Agent geschopt en gebeten in Rotterdam"Het is onacceptabel dat wij tijdens ons werk, juist in deze moeilijke tijd, mishandeld worden. Twee van ons raakten gewond. De bijtwonden leveren een antibioticakuur en tetanusprik op", reageerden de agenten op sociale media. Ze hebben aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag.Lees meer: Agenten na bijtincident in Spangen: 'Onacceptabel dat we juist in deze tijd mishandeld worden'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl