nieuws

Volg Goede Vrijdagdienst via Rijnmond en RTV Lansingerland

De vrijgemaakte Gereformeerde Kerk in Berkel en Rodenrijs (Bron: Google Streetview)
De vrijgemaakte Gereformeerde Kerk in Berkel en Rodenrijs (Bron: Google Streetview)
Pasen is voor de kerken in de regio Rijnmond een belangrijk moment. Omdat door de uitbraak van het coronavirus grote samenkomsten niet zijn toegestaan was vrijdagavond via Rijnmond en RTV Lansingerland een Goede Vrijdagdienst te volgen.
De vrijgemaakte Gereformeerde Kerk in Berkel en Rodenrijs is het decor van de dienst. Voorganger Arjan Wilschut vindt het paasweekend een mooi moment om met elkaar stil te staan bij wat er deze dagen gebeurt. Hij doet dat een beetje zoals dat andere grote Paasevenement dat doet, de Mattheus Passion: "We staan stil bij het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen, en daar reageren we dan op met liederen en gezang."
Volgens Wilschut hebben veel mensen in deze tijd behoefte aan steun, bijvoorbeeld door een verhaal als dat van Pasen: "Mensen hebben meer dan ooit een verlangen naar God en naar een troostrijk verhaal in deze moeilijke tijd. Ik krijg van veel mensen uit de kerk te horen: 'nu we niet meer mogen, merk je pas wat je mist'."
Om de dienst achteraf te bekijken, kun je de video downloaden op de website van de kerk.
Op Rijnmond is zondag opnieuw Geloof in Rijnmond te zien. De paasdienst start om 10:00 uur en wordt herhaald om 10:30 uur, 11:00 uur en 11:30 uur.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier