nieuws

Nieuw Feyenoordstadion weer een stap dichterbij: laboratorium verhuist

TLR International Laboraties
TLR International Laboraties
TLR International Laboraties in Rotterdam-Feijenoord stemt in met een verhuizing. Daarmee is een grote hobbel genomen op weg naar een nieuw stadion voor Feyenoord. Er is jarenlang onderhandeld over verplaatsing van het hightech-bedrijf. De verhuizing is een complexe operatie en kost miljoenen.
De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft vrijdag een overeenkomst getekend met TLR International Laboratories over de uitplaatsing van dit laboratorium naar een andere locatie.
Lees meer: Ondernemers Stadionweg nog altijd in onzekerheid
Het laboratorium is nu gevestigd op het industrieterrein tegenover het huidige stadion. Volgens de plannen voor Feyenoord City is dat de beoogde plek voor een nieuw stadion. Uiterlijk 2021 moet TLR vertrokken zijn, zodat de grond in 2022 bouwrijp kan worden gemaakt.
Over de precieze inhoud van de overeenkomst zijn geen details bekend gemaakt. Wel verklaren beide partijen tevreden te zijn over het akkoord. Het stadion moet 444 miljoen euro gaan kosten en in de zomer van 2025 klaar zijn.
Waar het laboratorium naartoe verhuist, hoopt het bedrijf binnen enkele weken zeker te weten. Er zijn vier of vijf locaties in beeld, allemaal binnen de regio Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl